Nikolić: Razvijati što bolje odnose s Turskom

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu na sastanku s turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom da je Srbiji izuzetno važno razvijanje što boljih odnosa s Turskom.

“Postoji mnogo toga što povezuje naše države, kao i mnogo oblasti u kojima bi mogli, zajedničkim radom, omogućiti bolji život za sve naše građane”, rekao je Nikolić.

On je iskoristio priliku pozvati Tursku da sudjeluje na donatorskoj konferenciji za otklanjanje posljedica poplava koje su nedavno pogodile Srbiju i BiH, priopćeno je iz ureda predsjednika Srbije.

Davutoglu je izrazio žaljenje zbog svih problema koje su poplave donijele Srbiji i obećao pomoć Turske za njihovo prevladavanje.

U vezi s izjavom  turskog premijera Redžepa Erdogana, u listopadu prošle godine tijekom posjete Kosovu,  “Turska je Kosovo i Kosovo je Turska”, Davutoglu je izrazio želju da taj nesporazum bude prevladan.

Davutoglu je informirao Nikolića o brojnim zajedničkim gospodarskim projektima koje srpski i turski gospodarski subjekti namjeravaju provesti, kao i o pripremama za zajednički ekonomski forum, koji će biti održan u listopadu./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Počinje provedba programa ranog otkrivanja raka dojke

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i liječnici specijalisti različitih specijalnosti potpisali su u ponedjeljak u Mostaru Smjernice za upućivanje na...