PREDSJEDNIK HKD NAPREDAK

Nikola Čiča, zbog potresa u Zagrebu, Plenkoviću, Milanoviću i Bandiću uputio brzojave suosjećanja

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, dr. Nikola Čiča, poslao je brzojav podrške i potpore predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, predsjedniku RH Zoranu Milanoviću i gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću zbog snažnog potresa koji je jutros pogodio Zagreb, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Uvaženi gradonačelniče Bandić, U ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime izražavam suosjećanje s Gradom Zagrebom, Vama i svim Vašim sugrađanima, koji su jutros pogođeni jakim potresom i koji je dodatno usložnio već tešku situaciju izazvanu virusom COVID-19. Napredak je srcem, mislima i molitvama uz Vas i sve unesrećene diljem Republike Hrvatske i svijeta”, napisao je Čiča Bandiću.

Brzojave s istovjetnim sadržajem Čiča je poslao i hrvatskom premijeru Plenkoviću te predsjedniku Milanoviću.

Podsjećamo, jutros u 6:25 Zagreb je pogodio razoran potres jačine 5,5 stupnjeva prema Richteru, nakon čega je uslijedio i niz slabijih potresa.

Pričinjena je znatna materijalna šteta, a oštećene su i mnoge monumentalne građevine poput zagrebačke Katedrale i crkve u Palmotićevoj.

Sve to dogodilo se u jeku nezapamćene pandemije koronavirusa./R. I./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON PHILIPPEOVE OSTAVKE

Macron imenovao Jeana Castexa novim francuskim premijerom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron imenovao je u petak Jeana Castexa, visokog dužnosnika zaduženog za strategiju izlaska zemlje iz karantene, novim premijerom u najavljenom preustroju...