Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Nikad bogatiji sadržaj “Posuškog lita”

U Općini Posušje održana je konferencija za novinare povodom skorog početka Kulturno-sportske manifestacije Posuško lito 2018., javlja Hrvatski Medijski Servis.

Program su predstavili članovi radne skupine za Posuško lito, načelnik Branko Bago, Ivanka Arapović Galić, Marija Polić, Ante Begić i Stipe Bešlić.

Ovogodišnje izdanje koje broji zavidnih 36 događaja, započinje Danom branitelja 30. svibnja.

Kako je naglasio načelnik Bago, na ovaj način simbolično iskazujemo zahvalnost braniteljima, jer bez njih ne bi, između ostalog, ni bilo Posuškog lita.

Govoreći o posjećenosti, posuški načelnik je kazao kako je prošle godine događanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, te je izrazio nadu da će ove godine brojka, s obzirom što se sve pripremilo, biti još veća.

„Imidž Posušja, kao malog mjesta, oplemenjen je sa svim ovim događajima. Veliki dio organizacije događaja zasniva se na čistom entuzijazmu i volonterizmu, što s ponosom ističemo i na čemu zahvaljujemo svim sudionicima“, rekao je Bago.

Ante Begić, je ocijenio, kako zahvaljujući bogatom kulturnom, sportskom i zabavnom programu u sklopu Posuškog lita, Posušje postaje središte događanja u Hercegovini. Nadalje, govoreći o sadržaju programa predstavio je nekoliko većih projekata; 5. Festival klapske pisme, koncert rock grupe Divlje Jagode, koncert domaćih bendova Posušje live, te najposjećeniji sportski događaj – Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti.

Govoreći o Festivalu klapske pisme, iznio je novinu koja se ogleda u tri večeri zbog velikog interesa kandidata. Također i ove godine osiguran je radijski prijenos. O značaju FKP-a govorio je Stipe Bešlić ističući da ovaj projekt ima cilj promovirati klapsku pjesmu i povezivati hrvatski narod i druge narode kroz autohtoni glazbeni izričaj. Termini održavanja su 3., 4. i 5. kolovoza uz revijalni nastup Klape Kontra i Vinčace. I ove godine pokrovitelj festivala je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, a suprokoviteljica predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju su se obratile Ivanka Arapović Galić i Marija Polić. Ivanka Arapović Galić je predstavila Igre bez granica, koje se i ove godine održavaju krajem srpnja, a okupljaju preko 600 natjecatelja i mnogostruko više publike. Istaknula je da igre ne poznaju teritorijalne granice te prijave dolaze i van granica BiH. Marija Polić je, pak, govorila o ovogodišnjoj glazbeno-scenskoj priči za najmlađe koja se izvodi početkom lipnja a nosi naziv Crvenkapica u glazbenoj šumi.

Sve prijatelje kulturnih i sportskih događaja, organizator, općina Posušje, poziva da im tijekom ljeta budu dragi gosti, uz napomenu kako je ulaz na sva događanja besplatan./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte