POTVRĐENO PISANJE HMS-A

Nije bilo sastanka s predstavnicima Kvinte, na Dodikov poziv odazvalo se 14 od 28 veleposlanika

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u održan je sastanak dužnosnika Republike Srpske s veleposlanicima europskih zemalja u BiH.

Od 28 pozvanih predstavnika veleposlanstava zemalja, sastanku se odazvalo njih 11, javlja RTRS. No, Dodik je na konferenciji za novinare kasnije kazao kako se sastanku s rukovodstvom RS odazvalo 14 veleposlanika.

Podsjećamo, nakon što su sarajevski mediji objavili da će se dužnosnici RS-a sastati s veleposlanicima Kvinte, Radovan Kovačević, savjetnik Milorada Dodika, rekao je za HMS da takav sastanak nije dogovaran niti će se dogoditi što se pokazalo točnim.

KOVAČEVIĆ ZA HMS: Nema sastanka s Kvintom, niti je planiran

Ipak, u Sarajevu su žurno odlučili sazvati sjednici Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a iz Veleposlanstva Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave veleposlanika Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcioniraju institucije na svim razinama vlasti.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisustvovali su i predsjednici političkih stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Predstavnici Veleposlanstva Velike Britanije ranije su naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak s njima i partnerskim veleposlanstvima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije