DEMANTI PREDSJEDIŠTVA BIH

Nije bilo razmirica, Dodik je samo sugerirao Sassoliju gdje po protokolu treba stajati

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odlučno odbacuje i demantira zlonamjerno predstavljanje u pojedinim domaćim medijima o nastupu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine tijekom službene posjete Bruxellesu.

– Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je jedinstveno nastupilo u europskim institucijama u Bruxellesu, bez razmirica ili drugih nesporazuma, pa i tijekom protokolarnih aktivnosti.

Pojedini mediji danas su izvijestili o lošoj atmosferi između članova Predsjedništva BiH u Bruxellesu, ilustrujući to snimkom sa službenog fotografiranja članova Predsjedništva s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem.

Naime, riječ je jednostavno o protokolu koji nalaže da predsjedavajući Predsjedništva BiH (u ovom slučaju Šefik Džaferović), stoji u sredini a pored njega domaćin (u ovom slučaju Sassoli). Članovi Predsjedništva BiH stoje s njihove desne i lijeve strane.

Na snimku se vidi da je Milorad Dodik tek sugerirao Sassoliju gdje treba stajati, a nešto kasnije je službenik protokola slično sugerirao tijekom fotografiranja s Oliverom Varhelyijem, povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije