Ni nakon 11 dana nema napretka u istrazi ubojstva sarajevskih policajaca

U tijeku dosadašnje istrage o ubojstvu dvojice pripadnika MUP-a SŽ privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija. Kantonalni sud u Sarajevu odredio je i jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala koji se dovodi u vezu s ubojstvom policajaca.

Prošlo je jedanaest dana od stravičnog ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u naselju Alipašino Polje. Policijski organi iz cijele BiH i dalje tragaju za njihovim ubojicama, a više informacija o istrazi ne žele otkrivati.

U akciju pronalaska počinitelja kaznenog djela ubojstva dvojice policajaca uključeni su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (MUP SŽ), MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije (FUP), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te Granične policije BiH, dok asistenciju pruža i OSA, prenosi sarajevski Klix.

Dosadašnja istraga, prema neslužbenim informacijama, pokazala je da su članovi automafije na sarajevske policajce ispalili deset metaka iz kalašnjikova AK-47. Međutim, tužitelji i pripadnici kriminalističkog sektora policijskih agencija na mjestu zločina pronašli su samo jednu čahuru. Sumnja se kako su počinitelji ubojstva pokupili čahure kako bi sakrili tragove ili su pucali iz automobila.

Iz Tužiteljstva SŽ, koje rukovodi istragom, kratko su  kazali kako ne mogu otkrivati više informacija jer je istraga u tijeku.

Glasnogovornica MUP-a SŽ Suvada Kuldija rekla je da se nastavljaju aktivnosti vezane za rasvjetljavanje ovog kaznenog djela.

“Nemamo više informacija”, dodala je Kuldija.

Sličan odgovor stigao je i iz SIPA-e.

“Ništa vam ne možemo reći osim da vas upućujemo na Tužiteljstvo SŽ”, kazali su Klixu iz SIPA-e.

Glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković također je kazala kako ne može otkrivati nikakve informacije.

U tijeku dosadašnje istrage o ubojstvu dvojice pripadnika MUP-a SŽ privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija. Županijski sud u Sarajevu odredio je i jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala koji se dovodi u vezu s ubojstvom policajaca.

Trifkoviću je pritvor određen zbog utjecaja na svjedoke, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, kao i zbog takozvanog uznemirenja javnosti. U sudu i tužiteljstvu nisu otkrili kakvu je ulogu Trifković imao u ovom zločinu i što mu se stavlja na teret.

Imena osumnjičenih čiji alibiji su provjereni u prostorijama MUP-a SŽ nisu priopćena, ali je rečeno da je riječ o dobro organiziranoj kriminalnoj grupi koja je bila dobro opremljena oružjem. Negirane su špekulacije da je riječ o “sačekuši”.

Podsjećamo, Šehović i Vujinović stradali su 26. listopada oko 4:15 sati ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su članovi automafije pucali na policijski automobil kojim su oni patrolirali. Na mjestu napada stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije