Neymar neće igrati za Brazil na Copa Americi zbog optužbe o silovanju?

Ostalo je još devet dana do početka Copa Americe, a potpredsjednik Brazilskog nogometnog saveza Francisco Noveletto izjavio je kako bi se Neymar mogao povući s prvenstva zbog optužbe o silovanju, prenosi Index.

“Vjerujem da će tražiti od izbornika da ga poštedi turnira. Psihički nije u stanju suočiti se s turnirom, a još manje s brojnim novinarima koji će ga pitati stvari nevezane za nogomet. Koliko sam shvatio, uskoro će objaviti novi video, u kojem će objaviti da napušta reprezentaciju i da neće igrati na Copa Americi. Ako Neymar ipak odluči zaigrati, Brazil neće dobro proći. Nije u stanju dati 100 posto sebe. Pogledajte što mu se dogodilo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada je bio maksimalno posvećen reprezentaciji, a sada ima ogroman teret na svojim leđima. Trebao bi odlučiti ne igrati”, rekao je Noveletto.

Neymar se pokušao obraniti pokazivanjem intimnih poruka i fotografija javnosti

Podsjetimo, u Brazilu se pojavila žena koja je prijavila Neymara za silovanje. Pokrenuta je istraga i, kako tvrde brazilski mediji, neimenovana žena optužila je najskupljeg nogometaša svijeta za silovanje koje se, kako tvrdi, dogodilo 15. svibnja u Parizu.

Do Neymara je, po njenoj verziji priče, došla na Instagramu i nakon kraćeg dopisivanja dogovorili su se da ona dođe u Pariz kako bi se upoznali.

Potom je došla u jedan pariški hotel, a Neymar je oko osam sati navečer došao skroz pijan. Potom je, prema njenoj ispovijesti, krenuo grubo na nju i silovao je. Vratila se u Brazil dva dana kasnije i sad tvrdi da je emocionalno ugrožena te da nije imala hrabrosti to odmah prijaviti.

Neymar je u međuvremenu javno objavio njihove poruke i intimne fotografije koje je dobivao na WhatsAppu kako bi dokazao da nije kriv. Time je prekršio zakon jer je u Brazilu zabranjeno nuditi, dijeliti ili prodavati fotografije i videozapise seksualne prirode bez pristanka osobe koja se na njima nalazi. Maksimalna kazna koja mu prijeti zbog ovog postupka je pet godina zatvora.

Svoju nevinost morat će dokazati na sudu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON PHILIPPEOVE OSTAVKE

Macron imenovao Jeana Castexa novim francuskim premijerom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron imenovao je u petak Jeana Castexa, visokog dužnosnika zaduženog za strategiju izlaska zemlje iz karantene, novim premijerom u najavljenom preustroju...