Sve vijesti

HNK Mostar

Nevjerojatno otkriće na dnu Baltičkog mora…

Estonski ronioci u Blatičkom moru su otkrili plovilo za koje vjeruju da je jedna od prvih ruskih borbenih pdomornica. The Shark je podmornica prvi put porinuta 1911. godine, a nestala je 1915. godine u jeku Prvog svjetskog rata. Sudbina 35 članova posade otada je nepoznata.

Plovilo koje se izgledom podudara za Sharkom pronađeno je na dnu Baltičkog mora. Nos podmornice rastrgala je eksplozija. Ronioci nisu odmah mogli ući u nju zbog njezine veličine. Naime, mornari su morali biti niži od 160 centimetara kako bi se kvalificirali za mjesto na Sharku, piše The Moscow Times.

Podmornica vjerojatno ne bi preživjela ‘izvlačenje’ na površinu, ali ronioci će je detaljnije pregledati kako bi utvrdili radi li se doista o carskoj podmornici.

Inače, ruska mornarica podmornice je koristila od kraja 19. stoljeća, ali u početku samo za obranu obale. Shark je bila prva koja je izvela napad torpedom na neprijateljski brod./Dnevnik.hr/HMS/

Najnovije

PREMIJER ALBANIJE

RAMA: Ovo je zvono na uzbunu, naglasnije do sada

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da su najnoviji događaji na sjeveru Kosova najglasnije zvono na uzbunu do sada zbog kontinuiranog rizika od eskalacije...