PLANETARNA MOLITVA

Neviđene scene iz Vatikana: Papa sam na molitvi ispred pustog Trga svetog Petra

Večeras smo dobili nevjerojatno slike iz Vatikana. Papa Franjo sam na trijemu bazilike ispred pustog Trga svetog Petra u molitvi kao odgovoru na pandemiju koronavirusa. Planetarnom molitvom protiv planetarne bolesti.

Franjo je pozvao cijeli svijet da se s njime udruži u toj molitvi, nakon koje je trebao udijeliti blagoslov Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi) kakav se udjeljuje na Uskrs i Božić, piše Večernji list BiH.

Slika koja će ući u povijest. Tako nešto do sada nije učinio ni jedan papa. Na koncu molitve papa će udijeliti opći oprost svima koji su preko TV-a bili povezani s Trgom Sv. Petra.

Pokraj centralnog ulaza u vatikansku baziliku postavljene su slike Gospe s Djetetom Salus Populi Romani (Spas rimskog naroda), koja se inače nalazi u bazilici sv. Marije Velike i pred kojom se Franjo moli prije i poslije svakog putovanje, te raspela iz crkve San Marcello u Rimu. Tu sliku vjernici smatraju čudotvornom jer je 1552. nošena Rimom nakon čega je bila poražena kuga.

Pred objema slikama papa Franjo prije nekoliko se dana molio./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BUSOVAČA

U mjestu Grablje prilikom slijetanja Passata poginuo 27-godišnjak

Danas oko 02,40 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Grablje, općina Busovača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja sa...