NEUM: Promocija knjige ‘Sjahali kićeni svatovi’

Knjiga autora Stanislava Vukorepa “Sjahali kićeni svatovi” bit će predstavljena u srijedu, 21. kolovoza, u Grand hotelu Neum s početkom u 20 sati.

Uz autora, knjigu će predstaviti moderatorica Vesna Slobođan, akademik Mladen Bevanda i zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž, a u glazbenom dijelu nastupit će Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Stolac, prenosi Fena.

U knjizi autor kao dugogodišnji čuvar baštine, tradicije i povijesti opisuje običaje pučkih svadbi starih sto do sto pedeset godina, koji čine iznimno važan segment nematerijalne kulturne baštine koja je posebno ugrožena, priopćeno je iz Općine Neum.

Promocija knjige odvržat će se u sklopu obilježavanja Dana Općine Neum i proslave blagdana zaštitnice neumske župe – Gospe od zdravlja, a iz Općine su pozvali sve zainteresirane kako bi osjetili bogati duh kulturne baštine ovoga kraja, te time iskazali zahvalnost Stanislavu Vukorepu na godinama vrijednog rada i istraživanja, stoji u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...