Hrvatski Medijski Servis

NEUM: Održana donatorska večer za Udrugu „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja

Foto: HDZ BiH

U okviru programa znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji se održava u Neumu, sinoć se održala i donatorska večer s aukcijom slika za Udrugu „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Cilj donatorske večeri je prikupljanje sredstava koja će pomoći u stipendiranju studenata slabijeg imovinskog stanja. Udruga „fra Slavko Barbarić“ već godinama materijalno i duhovno, skrbi za mlade talentirane ali materijalno ugrožene studente.

Donatorska večer održava se pod pokroviteljstvom predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čović.

– Kada smo prvi put sjeli i razgovarali o ovoj ideji, nitko od nas nije bio siguran da ćemo imati treću donatorsku večeri, kako je fra Karlo rekao, toliko je darovitih, a u potrebi koji zaslužuju potporu. Ostanimo i dalje privrženi našoj udruzi fra Slavka Barbarića, ostanimo privrženi dobrim djelima, ovom našem zajedništvu, vjerujem da možemo činiti i mnogo veća djela od ovih što činimo, poručio je  Čović obraćajući se nazočnima.

Fra Karlo Lovrić, predsjednik Udruge fra Slavko Barbarić, zahvalio se svima na nesebičnoj pomoći Udruzi, te je pozvao sve nazočne da nastoje pomoći potrebite u svakoj prilici.

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko kazao je kako sudjelovanjem u samo nekoliko korizmenih pobožnosti nećemo postići potpuni cilj korizme, dok ne učinimo i neko dobro djelo. Zahvalio se svima koji su se odlučili za dobro djelo u korizmi i koji su sudjelovali u kupnji umjetnina za siromašne, a nadarene studente./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte