Hrvatski Medijski Servis

Neum odao počast Vukovaru

U spomen na 28. obljetnicu obilježavanja pada Grada heroja u Neumu su, sada već tradicionalno, upaljene svijeće u sjećanje na najteže dane u povijesti Hrvatske.

Nakon večernje svete mise, krenula je neumska kolona sjećanja. Brojni Neumljani, ujedinjeni u sjećanju i molitvi krunice za sva izgubljena junačka srca, su se od župne crkve Gospe od zdravlja, Vukovarskom ulicom uputili do Spomen obilježja Križ. Tu su, paljenjem svijeća i molitvom koju je predvodio neumski kapelan don Domagoj Markić, dostojanstveno odali počast svim poginulim braniteljima, herojima i žrtvama Domovinskog rata. Na taj način su Neumljani iskazali ljubav i zahvalnost prema teškom žrtvom stečenom slobodom, te poslali jasnu poruku da se Vukovar, ali i ostala hrvatska stratišta nikada zaboraviti neće.

Kao i svih godina do sada, svijeće su upaljene i na magistrali ispred transparenta „Neum za Vukovar“, ali i na prozorima brojnih obiteljskih kuća. Da se ne zaboravi i nikad ne ponovi./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte