Neum domaćin skupa o elektroenergetskim sustavima

Bosanskohercegovački ogranak Međunarodnog vijeća za velike električne sustave – CIGRÉ organizira 14. savjetovanje koje će se održati u Neumu od 20. do 23. listopada kako bi stručnoj i znanstvenoj zajednici predstavili iskustva u svim područjima planiranja, održavanja i razvoja elektroenergetskih sustava, a na kojemu se očekuje sudjelovanje oko 500 stručnjaka, znanstvenika i poslovnih ljudi iz zemlje i svijeta.

Tijekom savjetovanja bit će prezentirano više od 160 stručnih i znanstvenih radova koje potpisuje preko 350 autora i koautora iz zemlje i svijeta. Ti radovi bit će predmetom diskusija i rasprava na sjednicama šesnaest studijskih odbora u okviru kojih će biti doneseni zaključci.

U program savjetovanja uključena su uvodna izlaganja o općim pitanjima bh. elektroenergetike, a tiču se projekcije razvoja elektroenergetskog sektora do 2035. godine; tranzicije energetskog sektora BiH – od uglja do obnovljivih izvora; izgradnje vjetroelektrane Mesihovina i to od projektiranja do puštanja u pogon, politički i pravni okvir, prepreke i izazovi; burza i organizirano tržište električne energije u BiH; elektromobilnost i njihov utjecaj na razvoj elektroenergetskog sektora.

Planiran je i okrugli stol na temu “Budućnost proizvodnje energije iz uglja u Bosni i Hercegovini”, stručne prezentacije o djelatnostima i proizvodnim programima kompanija iz zemlje i svijeta, kao i brojni sastanci stručnih i znanstvenih radnika s predstavnicima gospodarstva i obrazovnih organizacija.

U svečanom dijelu skupa bit će dodijeljena priznanja istaknutim i zaslužnim osobama iz oblasti energetike (priznanja za životno djelo), priznanja odnosno plakete članovima CIGRÉ po osnovu pisanja referata i afirmacije BH K/O CIGRÉ i proglašeni počasni članovi, najavili su organizatori./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije