Netanyahu odbacuje Bidenove kritike: Ogromna većina Izraelaca me podržava

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odbacio je prijekor američkog predsjednika Joea Bidena zbog izraelske vojne ofenzive u Gazi i rekao da ga podržava velika većina Izraelaca.

Što se tiče Bidenovih komentara, rekao je, “ako je time mislio da provodim privatnu politiku protiv većine, želje većine Izraelaca, i da to šteti interesima Izraela, onda nije u pravu”.

Netanyahu je razgovarao s Bildom, Welt TV-om i Politicom, koji su svi u vlasništvu berlinske tvrtke Axel Springer, u svojoj službenoj rezidenciji u Jeruzalemu. Intervju je održan dok rastu napetosti između Sjedinjenih Država i Izraela, dva povijesno bliska saveznika.

Ustvrdio je da njegovu politiku podržava “ogromna većina” Izraelaca.

– Oni podržavaju akciju koju poduzimamo da uništimo preostale terorističke bataljune Hamasa, rekao je on govoreći o planovima za kopnenu ofenzivu u gradu Rafahu na jugu Gaze.

Planovi su naširoko kritizirani zbog straha od masovnih civilnih žrtava, s obzirom na to da je oko 1,5 milijuna ljudi pobjeglo u taj grad pred sukobima u drugim dijelovima gusto naseljenog pojasa Gaze.

U međuvremenu je Netanyahuov rejting pao jer ga Izraelci optužuju da ne želi preuzeti odgovornost za neuspjeh sigurnosnih snaga da spriječe masakr./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img