Sve vijesti

IZRAELSKI PREMIJER

NETANYAHU: Izrael pokušao dostaviti gorivo bolnici Al-Shifa, ali je to odbijeno

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u razgovoru za američku televiziju NBC da je Izrael pokušao dostaviti gorivo bolnici Al-Shifa u Gazi.

-Mi smo sinoć zapravo ponudili da im damo dovoljno goriva za rad bolnice, rad inkubatora i tako dalje – kaže on, tvrdeći da je gorivo odbijeno.

– Jer mi očito nemamo bitku s pacijentima, niti s civilima uopće. Mislim da je svaka smrt civila, svaka mrtva beba tragedija – dodao je Netanyahu, prenosi BBC.

Izraelska vojska objavila je video za koji kaže da prikazuje ponuđeno gorivo.

Skupina liječnika navodi da su dvije prerano rođene bebe umrle u bolnici zbog nestašice struje, a ministarstvo zdravstva u Gazi, koje kontrolira hamas, je reklo da je petero ranjenih ljudi umrlo zbog nestašice struje za operacije.

Netanyahu tvrdi da je Izrael također nastojao izgraditi poljske bolnice u koje bi se pacijenti mogli premjestiti.

Izraelski predsjednik Isaac Herzog izjavio je jutros za BBC da “sve radi” u Al-Shifi i da su tvrdnje o nedostatku energije “spinovanje od strane Hamasa”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je ranije danas da je izgubila komunikaciju sa svojim kontaktima u bolnici Al-Shifa, a liječnik u bolnici rekao je Reutersu da medicinari “očekuju da će svaki dan izgubiti više beba” jer nema dovoljno energije za inkubatore.

Palestinski Crveni polumjesec priopćio je također da bolnica Al Quds, druga po veličini u Gazi, više ne radi jer joj ponestalo goriva. Organizacija dodaje da je posljednjih pet dana jedva uspjela kontaktirati svoje osoblje u bolnici./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VOZAČI OPREZ!

Moguća poledica na cestama u gorju, prilazima tunelima i preko mostova

U Bosni i Hercegovini prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis. Zbog niskih temperatura iz Automoto saveza u BiH upozoravaju...