Sve vijesti

IZRAELSKI PREMIJER

NETANYAHU: Izrael će imati potpunu sigurnosnu kontrolu nad Pojasom Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da će “Izrael preuzeti potpunu sigurnosnu kontrolu nad Pojasom Gaze, uključujući potpuno razoružavanje”.

Kako je objavio kabinet izraelskog premijera, Netanyahu je održao sastanak s lokalnim dužnosnicima židovskh naselja oko Pojasa Gaze, javlja Anadolija.

Netanyahu je poručio da će “Hamas biti eliminiran” napadima na Pojas Gaze koji traju od 7. listopada.

Izraelski premijer je rekao da će biti uspostavljena “potpuna izraelska sigurnosna kontrola nad Pojasom Gaze, uključujući i potpuno razoružavanje”.

Ova izjava uslijedila je samo nekoliko sati nakon njegove današnje izjave na američkoj televiziji “Fox News”, u kojoj je naveo da “nemaju namjeru okupirati ili vladati Gazom”.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada terorističke organizacije Hamas 7. listopada.

Najmanje 11.078 Palestinaca je ubijeno, među kojima 4.506 djece i 3.027 žena u izraelskom npadau na Pojas Gaze. Prema službenim podacima broj poginulih u Izraelu u napadu Hamasa je oko 1.400./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VOZAČI OPREZ!

Moguća poledica na cestama u gorju, prilazima tunelima i preko mostova

U Bosni i Hercegovini prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis. Zbog niskih temperatura iz Automoto saveza u BiH upozoravaju...