Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

NESUGLASICE NA RELACIJI SNSD-SDS Košarac optužio Govedaricu da vodi probosansku politiku

Predsjedatelj Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da građani Republike Srpske ne treba vjerovati predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici kada kaže da je SDS protiv daljeg kretanja BiH ka NATO-u.

“Ne treba vjerovati Govedarici kada kaže da je SDS protiv ulaska BiH u NATO. Da on stvarno misli ono što priča, davno bi iz stranke isključio Dragana Mektića, koji svako gostovanje u sarajevskim medijima iskoristi da ponovi priču o potrebi da BiH i Srbija uđu u NATO. Da su Govedarica i SDS stvarno protiv NATO-a, pozvali bi svoje ministre da izađu iz Vijeća ministara jer su nedavno glasali za program rada u kome kao prioritet stoji aktivacija MAP-a”, rekao je Košarac Srni reagirajući na izjave Govedarice da je stav SDS u vezi s NATO savezom nepromijenjen i da Srpska treba u tome pratiti Srbiju, prenosi Srna.

Košarac je odbacio tvrdnje Govedarice da postoji bilo kakav dogovor između SDA i SNSD-a u vezi s daljim kretanjem BiH ka NATO-u.

“Predsjednik Dodik prekinuo je sastanak s izaslanstvima SDA i HDZ-a jer nije htio slušati gluposti Bakira Izetbegovića u vezi s bilo kakvim jednostranim potezima koji bi vodili aktivaciji MAP-a. Mi smo protiv toga i točka! A što se dogovora sa SDA tiče, Govedarica bi se trebao raspitati kod svog prethodnika Mladena Bosića, kao i kod svojih ministara Mirka Šarovića i Dragana Mektića, koji su pune četiri godine u potpunosti pratili politiku Bakira Izetbegovića”, poručio je Košarac.

On je dodao da je očigledno da SDS u ovom trenutku nema ni lidera, ni rukovodstvo, niti ozbiljan politički program iza kojeg bi stajali članovi te stranke.

“Po svemu što priča i radi, Govedarica nije daleko odmakao od probosanske politike koju je vodio njegov prethodnik Mladen Bosić, a koju su građani Republike Srpske prepoznali i žestoko kaznili na prošlogodišnjim općim izborima”, zaključio je Košarac./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte