LIDER DNS

NEŠIĆ: Razgovorat ćemo s oporbom o novoj skupštinskoj većini u RS i BiH

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić izjavio je danas da će ova stranka razgovarati sa “svojim suradnicima” iz oporbe radi sagledavanja mogućnosti za formiranje nove skupštinske većine na razini Republike Srpske i BiH.

“Hoće li do toga doći, to će pokazati naredno razdoblje, a DNS drži otvorena vrata prema svima”, rekao je Nešić novinarima u Banjaluci tijekom sjednice Predsjedništva te stranke.

On je naveo da će DNS djelovati oporbeno, ali da to ne znači da će raditi bilo što što je protivno interesima Republike Srpske.

Nešić je rekao da je “Srpskoj potrebna nova energija, novi ljudi, ali i promjene koje bi je izvukle iz ekonomske i demografske krize”.

On je napomenuo da Predsjedništvo ove stranke još “nije dalo slobodu” općinskim i gradskim organizacijama da sami na lokalu sklapaju koalicijske sporazume, dodajući da DNS ne bježi od suradnje sa SDS-om u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, uz uvjerenje da će se ta suradnja dogoditi.

Prema Nešićevim riječima, SDS i DNS u Istočnom Sarajevu imaju većinu u Skupštini grada, a u Prijedoru su “blizu te većine”.

Novinarima je predstavljen i novi potpredsjednik DNS-a Slavko Gligorić, koji je rekao da je “ova stranka pokretač novih promjena”.

Novi šef Kluba zastupnika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić rekao je da ovaj klub broji šest zastupnika i da ima novi koncept baziran na tome da se Srpska gradi po volji i želji građana, a ne pojedinaca./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije