HNŽ

Nema razloga za zabrinutost zbog gripe kod djece

Razloga za zabrinutost i paniku nema, s obzirom na to da broj oboljelih od sezonske gripe (gripe B), kao i infektivne mononukleoze nije veći nego prethodnih godina, poručile su specijalistica školske medicine Doma zdravlja Mostar dr. med. Senada Vujica i dr. med. Leonora Redžić, s Odjela za infektivne bolesti KB “Dr. Safet Mujić” nakon razgovora u petak s ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ Rašidom Hadžovićem.

Sastanak je održan povodom povećanog broj izostanaka učenika zbog simptoma sezonske gripe (gripe B), koji je evidentran na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) od prošlog tjedna, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

U namjeri adekvatnog djelovanja i zaštite sudionika nastavnog i odgojnog procesa, školama i vrtićima preporučuje se da osiguraju dovoljno sapuna i čiste vode, kao i održavanje čistoće i dezinfekcija površina, poručeno je sa sastanka.

Predstavnice zdravstvenih institucija su navele kako su uobičajeni simptomi gripe B: kašalj, visoka temperatura koja se teže vraća na normalne vrijednosti, kao i bol u grlu./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Često vas oblije znoj? Ovih 7 trikova pomažu kod prekomjernog znojenja

Ako ste mislili da se znojite samo ispod pazuha, u krivu ste. Žlijezde znojnice su rasprostranjene po tijelu, a tijekom dana izluče u prosjeku...