Hrvatski Medijski Servis

NEMA KVORUMA Počela sjednica Doma naroda; došli bošnjački izaslanici i DF-ov Zlatko Miletić

Žurna sjednica doma naroda Parlamenta BiH upravo je počela. Na sjednici se pojavilo šest izaslanika.

Na sjednicu su došli svi izaslanici iz reda bošnjačkog naroda. Nijedan izaslanik iz kluba srpskog naroda se nije pojavio na današnjoj sjednici, a iz reda hrvatskog naroda samo prisustvuje Zlatko Miletić iz DF-a. Niko iz HDZ-a nije došao na sjednicu.

Bakir Izetbegović, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, je na samom početku rekao da nema kvoruma, s obzirom da je potrebno da prisustvuje najmanje devet izaslanika, točnije po tri iz svakog naroda.

Izetbegović je naveo da je očito da neće biti kvoruma, ali da je dužan napraviti stanku, kako bi se stvorila mogućnost da se sjednica održi.

Uslijedila je stanka od 15 minuta nakon koje će sjednica vjerojatno biti prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Izetbegović je rekao da je od Nikole Špirića i Dragana Čovića dobio pismenu obavijest u kojoj je Špirić rekao da je sjednica sazvana mimo poslovnika, a da je sličnog stava i Čović, ali da je on još dodao da je sjednici trebao prethoditi dogovor.

“Smatram da nisam sazvao sjednicu u roku od tri dana da bi tada kršio poslovnik”, naveo je Izetbegović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte