NELSON KOD ČOVIĆA “Izmjenama Izbornog zakona osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda”

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru primio u nastupnu posjetu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Erica Georgea Nelsona, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na početku susreta Čović je poželio dobrodošlicu veleposlaniku Nelsonu, te je izrazio nadu u dobru suradnju tijekom mandata u BiH.

Tijekom susreta, razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, potrebnim reformama kao i europskim integracijama i NATO putu.

HDZ BiH je potvrdio jasnu opredjeljenost za EU i NATO put i taj put nema alternativu, naglašeno je na sastanku.

Također, razgovarano je i o implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostave učinkovite vlasti na svim razinama u BiH.

Prilikom susreta Čović je naglasio i na nužnost izmjene Izbornog zakona, koja zahtijevaju učinkovita rješenja i koja će osigurati zaštitu načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, sukladno europskim standardima i odlukama Ustavnog suda BiH, posebno kod utvrđivanja načina izbora članova Predsjedništva BiH te izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Veleposlanik Nelson naglasio je važnost i potporu putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH./HMS/

Najnovije