DRAMA U MOSTARU

“NEKA ME U SANDUKU IZNESU”: Žele deložirati obitelj Smoljo iz stana iako imaju sve potrebne papire

”Pokažite mi dokaz da je stan njezin i ja iste sekunde izlazim iz stana. Gospođi se vjeruje na riječ a mojim papirima i dokumentima se ne vjeruje”, rekla je Snježana Smoljo koju žele deložirati iz stana iako ima uredne papire o kupnji i upisan stan u zemljišne knjige.

”Ovo je izvršna radnja, ovdje nema pravde”, rekao je službenik koji je došao izvršiti deložaciju Smoljo i njezine 86-ogodišnje majke.

”Prvo ću štititi svoju majku životom. Drugo, štitit ću svoje. Ovo je moje. Neka me hapse, neka me u sanduku iznesu ali ja ću svoje braniti. Zato što znam da sam u pravu”, rekla je Snježana Smoljo kojoj je naložena deložacija iz stana kojeg je kupio njezin otac još 1999. godine.

Deložaciju je naložilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iako su oni u stanu 22 godine i iako imaju sve dokaze da je stan plaćen, da je upisan u zemljišne knjige.

Smoljo je prozvala ministra Suda Hasandedića da je moćnik koji u korist Liljane Gašić nalaže deložaciju. Gašić tvrdi da ima stanarsko pravo iako nikada nije boravila u stanu. ”On je moćnik, on to može, on je ministar, imao je tri dana da se oglasi, oglušio se. Ja sam u podnijela prijavu protiv ministra pa da vidimo hoće li se i na to oglušiti”, rekla je.

”Ovaj spor se vodi na tri suda, Vrhovnom u Sarajevu, Kantonalnom i općinskom u Mostaru. Kako oni meni mogu tijekom spora naložiti deložaciju jer nije gotov slučaj. Kako je moguće dobiti rješenje o bilo čemu ako je slučaj u tijeku…”, rekla je Smoljo.

Odvjetnik obitelji Smoljo istaknuo je kako nikad nije osjetio ovakav pritisak na neku od deložacija. ”Sve se ubrzalo tako da se u dva mjeseca cijeli proces završi. Deložacije inače traju po tri godine”, rekao je Paponja, piše Bljesak.info./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...