KOMUNISTIČKI FAŠIZAM

Negatori genocida nad Hrvatima koriste istu argumentaciju kao i negatori genocida nad Bošnjacima. I još odvratniju

U Sarajevskoj katedrali jučer je, uz jako policijsko osiguranje, služena misa za žrtve Bleiburga i križnog puta. Za desetine, neki tvrde, stotine tisuća zarobljenih vojnika NDH, ali i žena, djece, staraca, onih koje su partizani i komunistički odredi smrti pobili na Bleiburgu i križnim putevima, na kojima je registrirano 1700 masovnih grobnica, od Austrije do Makedonije, kao što su Huda jama, Tezno kod Maribora, Maceljska šuma, Jazovka na Žumberku, Brezovica kod Siska, Čemernica, o čemu svjedoči američki dokumentarni film Bleiburg: Tito- dozvola za genocid.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Za sudionike jučerašnjih prosvjeda u Sarajevu, protiv molitve za žrtve, neke sarajevske medije i čelnike gotovo svih bošnjačkih stranaka to je bila, ili su je tako najavili, misa za ustaške zločince, kojom se rehabilitira NDH i ustaški pokret. I nitko se, od Bošnjaka, do sada od takvih kvalifikacija javno ne ogradi. Upravo suprotno, negatore genocida nad Hrvatima, sa zvijezdama petokrakama simbolom zločinačkog komunističkog režima, neki sarajevski mediji slavili su kao heroje koji su “osvjetlali obraz antifašističkog Sarajeva”.

Što mislite negatori genocida nad Hrvatima kako bi se osjećali da Srbi iz  RS, gdje negiraju genocid u Srebrenici, 11. srpnja dođu prosvjedovati u Potočare protiv služenja molitve- dove žrtvama srebreničkog genocida, uz poruke da su tu pobijeni džihdistički i islamistički vojnici koji su pobili tisuće Srba i civili koji su bili njihovi simpatizeri, te da tu molitvu, dovu treba zabraniti jer veliča džihad.

Na Bleiburgu i križnim putevima ubijeno je stotine tisuća Hrvata, ali i Bošnjaka. Dakle, nekoliko desetaka puta više nego što je ubijenih Bošnjaka u Srebrenici.

U negiraju genocida nad Hrvatima, vi koristite istu argumentaciju kojom srpske vlasti negiraju ili opravdavaju genocid nad Bošnjacima u Srebrenici. Čak i mnogo odvratniju. Oni bar tvrde da je to bio strašan zločin, ali ne genocid, i priznaju da su u Srebrenici i stazama smrti do Tuzle ubijeni i mnogi civili. Vi sve pobijene u genocidu koju je počinio komunistički režim nazivate ustaškim zločincima. Tako ih nazva vaš Željko Komšić. Reče kako je kardinal služio misu, da ga citiram, za ustaške zločince. Onaj tko dehumanizira stotine tisuća žrtava sudionik je u zločinu. I sve se to jučer u Sarajevu činilo uz isticanje zvijezde petokrake i slavljenje mosovnog ubojice Josipa Broza Tita. Takvim ga proglasiše njemački list Bild, koji je ustvrdio da je taj zlikovac ubio milijun ljudi u Jugoslaviji i drugi zapadni mediji. Ali vi to ne čujete i ne želite čuti.

Zločin je ubiti zarobljene i razoružane vojnike i civile, žene djecu, starce, bez suda i suđenja i dokaza krivice, bez obzira tko oni bili. Ili vi mislite da nije zločin ako su počinitelji komunistički antifašisti?

Hrvati ne negiraju strašne zločine ustaškog režima, ne veličaju ih niti rehabilitiraju ustaški pokret, koji je bio marioneta nacističke Njemačke. Jeste li to čuli jučer od kardinala Puljića, od bilo kojeg hrvatskog dužnosnika. Samo ukazuju da je stravične zločine počinio i komunistički režim, koji je i po rezolucijama Europske unije i Parlamentarne skupštine Vijeća Europe bio jednako zločinački kao i fašistički i nacistički. O tim zločinima postoje brojna svjedočanstva, dokumenti i o tome su mnogi povjesničari-istraživači pisali.

Zašto onda Hrvate koji na to ukazuju nazivate fašistima,ustašama, a negirate zločine komunističkog režima, od kojeg je prema riječima imama Idriza Bešića stradalo i 50.000 muslimana. Ta zvijezda petokraka koju ste jučer nosili bila je i na kapi Ratka Mladića, koji je pod tim simbolom zapovjedao vojskom koja je ubila tisuće Sarajlija i Bošnjaka u drugim gradovima.

Biti antifašista ne znači negirati ili opravdavati komunističke zločine. Upravo suprotno istinski antifašisti osuđuju zločine ma tko ih i u ime koje ideologije počinio, uključujući i partizanske i  komunističke zločine. /HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img