REAGIRALA VLADA FBiH

Neće doći do prekida opskrbe prirodnim plinom

Gospodarsko društvo BH Gas obavijestilo je Vladu Federacije BiH da je postupilo po današnjem vladinom nalogu i uplatilo fakturu gospodarskom društvu Energoinvest d..d za isporučeni prirodni plin i PDV.

Ova obavijest uslijedila je nakon što je Vlada FBiH jednoglasnim zaključkom naložila BH Gasu da danas izvrši uplatu po fakturi Energoinvesta za isporučeni plin i PDV, a da Energoinvest izvrši uplatu Gazpromu i Upravi za neizravno oporezivanje BiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

“Nakon izvršenog uvida u uplatu, Energoinvest je obavijestio resorno ministarstvo da je BH Gas samo djelomično izvršio obvezu, odnosno da nije uplatio kompletan iznos iz fakture.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić poručio je građanima da neće doći do prekida opskrbe prirodnog plina, te da će neizmirene obveze biti na vrijeme plaćene“, zaključili su u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...