NE ŽELE MIGRANTE Mještani tuzlanskih naselja prosvjeduju zbog odluke Vlade FBiH

U tijeku je mirni prosvjed građana nekoliko tuzlanskih mjesnih zajednica ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, gdje je zakazana sjednica Skupštine Tuzlanske županije, a u vezi protivljenja i negodovanja Odluci Vlade FBiH i prijedlogu premijera TŽ Denijala Tulomovića o smještaju migranata na ovom području.

Naime, proteklih dana Gradska vijeća Tuzle i Živinica, kao i građani nekoliko mjesnih zajednica koje se nalaze u blizini vojarne Ljubače, koja je Odlukom Vlade FBiH dodijeljena za smještaj migranata oštro se usprotivilo ovoj ideji, kao i prijedlogu premijera TŽ da se migranti smjeste u prostorije zatvorenog Rudnika u Bukinju.

Rasprava o ovome se ne nalazi na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine TŽ, ali kako saznaje FTV bit će prezentiran prijedlog nekolicine zastupnika, da se i uvrsti.

Tuzlanske gradske vlasti, pak, ističu da neće dozvoliti smještaj migranata na svom području ali su spremni, ukoliko bude potrebno i financijski podržati premještanje migranata na druge lokacije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Postavljen impozantan spomenik poginulim braniteljima i civilima

Na platou ispred kupreškoga Hrvatskog doma, u parku dr. Franje Tuđmana, danas je postavljen impozantan spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskome ratu,...