Hrvatski Medijski Servis

NE ŽELE IZMJEŠTANJE S OVE LOKACIJE Špediteri ponovno obustavili rad na Rači

oto: Ilustracija/N. N.

Na graničnom prijelazu Rača špediteri su danas treći put u ovom mjesecu obustavili rad zahtijevajući od Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH da odustane od izmještanja carinskog terminala s ove lokacije.

Predstavnik špeditera Radmila Koprivica rekla je Srni da njihov zahtjev podržavaju i prijevoznici, te da se od jutros na Rači ne predaju i ne obrađuju carinski papiri.

Ona je navela da špediteri na ovom graničnom prijelazu u prosjeku dnevno obrađuju od 200 do 300 carinskih papira, te da je godišnji prihod koji UNO ubire na carinskom terminalu Rača tri milijuna KM.

“Iz medija smo saznali da bi nam se danas mogao direktno obratiti netko iz UIO, što tražimo još od početka kolovoza i prije otvaranja natječajne dokumentacije za izmještanje carinskog terminala”, rekla je Koprivica.

Prema njenim riječima, špediteri s Rače, s kojima se solidariziraju prijevoznici iz Republike Srpske, svoje zahtjeve i obrazloženja uputili su i Delegaciji EU u BiH koja je financirala uređenje carinskog terminala na graničnom prijelazu Rača.

“Žalili smo se što se BiH na ovakav način odriče nečega što joj je EU poklonila i pokušavaju sve to prenijeti kod nekog privatnika”, kaže Koprivica.

Špediteri još ne znaju ishod natječaja na koji je stigla jedna prijava, ali najavljuju da neće odustati od zahtjeva da carinski terminal ostane na Rači i da UNO ima domaćinski odnos prema ovoj lokaciji./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte