Ne ulazite odmah u auto na ovim vrućinama: Evo kako ga rashladiti za samo deset sekundi!

Svaki vozač koji je ušao u automobil koji je stajao na suncu cijeli dan zna koliko to može biti teško iskustvo. To ne samo da je neprijatno, već može biti i opasno za zdravlje.

Bilo da imate klima uređaj u svom automobilu ili ne, ovaj trik će vam pomoći da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za desetak stupnjeva piše 24 sata.

Sve što trebate napraviti: 

  • Spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata
  • Vozačeva vrata otvarajte i zatvarajte.

Trikovi

Na sjedišta, posebno ako su kožna, stavite nešto od pamučnog materijal (staru majicu…) – tako će vam biti lakše da sjesti na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite ga u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, prije nego što napustite automobil na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovno sjednete za volan.

Ono što može pomoći da se auto ne zagrije je i to da na vjetrobran s unutarnje strane stavite aluminijsku zaštitu koja se može kupiti u trgovinama s opremom za automobile. Ona odbija sunčeve zrake pa se neće dogoditi da vam kontrolna ploča i volan budu toliko vrući da ne možete dotaknuti, prenosi Krstarica./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img