MLADEŽ HDZ BiH ODGOVORILA KAJANU

“Ne postoji ‘zimski grad’ niti radikalni ‘novinar’ koji može umanjiti radosti Adventa i Božića u Gradu Mostar”

-Oštro osuđujemo klerofašističke ispade i vjersku nesnošljivost novinara FTV-a Sanela Kajana. Gnjusni ispad i verbalni napad koji je dotični medijski predstavnik FTV-a uputio prema gradonačelniku Kordiću u povodu predstojećih adventskih događaja u Gradu Mostaru je žalostan, kako s profesionalne, tim još i više s ljudske strane, stoji u reakciji Mladeži HDZ-a BiH.

Pozvali su FTV da se javno ogradi od ovakvih ispada svog djelatnika i osudi ovakvu i svaku drugu retoriku nesnošljivosti, a napose karaktera vjerske netolerancije.

-Grad Mostar je jedina istinska multikonfesionalna i multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini koja ponosno slavi i obilježava sve vjerske blagdane svojih građana, bilo katoličke, pravoslavne, muslimanske ili pak židovske konfesije, priopćila je Mladež HDZ-a BiH.

Ističu da je Advent  vrijeme radosti i nade pred blagdan Božića koji katolici obilježavaju diljem svijeta, pa tako i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

-Nikakvi “zimski” ili “proljetni” gradovi ne mogu umanjiti radosti Božića, katoličkog i/ili pravoslavnog, muslimanski blagdan Ramazana ili židovske Pashe. Ovo bogatstvo Mostara ne može oduzeti nitko, priopćeno je.

Dodaju da Gradonačelniku Kordiću i gradskim vlastima daju punu potporu u organiziranju adventskog i božićnog duha u Gradu Mostaru, kao i svakih drugih aktivnosti Grada u kontekstu obilježavanja drugih blagdana.

-Pozivamo i predstavnike drugih političkih organizacija mladih da urade ovakav gest i naravno, da se volonterski uključimo i pomognemo gradskim vlastima u pripremi ovakvih i svih drugih blagdanskih i kulturnih događaja”, priopćeno je.

KAJAN: Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih…

Podsjećamo, spomenuti novinar FTV-a kazao je gradonačelniku Mostara kako Advent pod tim imenom i sv. Nikola ne priliče njegovoj i ostaloj djeci Mostara.

“Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih i staviti križ na čelo”, kazao je između ostalog novinar FTV- Sanel Kajan u napadu, u pauzi sjednice Gradskog vijeća, na mostarskog gradonačelnika Mostara Marija Kordića./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img