NE MOGU SHVATITI GDJE ŽIVIM I S KIM RADIM/ BEVANDA: Nikada nisam bojkotirao sjednicu Vijeća ministara

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu jednoglasno usvojilo Odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za razdoblje  srpanj- rujan 2019. godine.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je kazao novinarima da je Odluka usvojena jednoglasno, te da su i do sada institucije funkcionirale neometano i bez posljedica, iako su mnogi najavljivali kolaps.

– Pozivam Predsjedništvo BiH da usvoji Prijedlog proračuna za 2019. godinu i da sa privremenog pređemo na redovno financiranje – kazao je Bevanda, podsjećajući da je u siječnju jednoglasno usvojen proračun i upućen u Predsjedništvo BiH.

Napomenuo je da je Predsjedništvo BiH formalni predlagač proračuna te da „imaju pravo izmijene i da sve što im se ne sviđa, a što je uradilo Vijeće ministara BiH, promijene i upute ga Parlamentu BiH“.

Bevanda je naglasio kako privremeno financiranje ima određena ograničenja, te da zbog toga govori o proračunu. Dodao je da se to jednostavno odražava na provedbu projekata koji su važni i za lokalne zajednice i za državu i zato treba usvojiti proračun.

On je kazao kako je bio „konstantan spin i zamjena teza“, te da njega to nije omatalo.

– Nikada nisam sjednicu bojkotirao. One su odgađane zato jer smo imali u Kolegiju različita mišljenja po pojedinim točkama. Ja sam ministar koji je od 174 sjednice bio prisutan na 171. Na tri sjednice ukupno od početka nisam bio prisutan – istaknuo je ministar financija i trezora.

Dodao je kako se nikada nije bavio blokadom, te da on blokira „one koji ne postupaju po zakonu i ometaju procese“.

– Toliku količinu paušalnih ocjena, predrasuda, pa u određenom dijelu osjetio sam čak i mržnje, ne mogu shvatiti gdje živim, s kim radim, a i pojedini mediji što prenose – kazao je Bevanda, dodajući kako nikada nije ništa loše rekao, iznio ni jednu paušalnu ocjenu, te da je svoj posao radio profesionalno, na vrijeme.

Upitan do kada će biti ministar u Vijeću ministara BiH, odgovorio je da će „ostati ovdje dok se ne izabere novo Vijeće ministara“./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije