POVJERENIK LIGE

NBA: Bez utakmica najmanje 30 dana

Prekid NBA sezone kao mjera u borbi protiv širenja koronavirusa trajat će najmanje 30 dana, objavio je povjerenik sjevernoameričke košarkaške lige Adam Silver u četvrtak navečer.

To znači da se utakmice u NBA neće igrati do 9. ili 10. travnja, što je manje od tjedan dana prije predviđenog kraja regularnog dijela sezone, a Silver i ostali čelnici NBA moraju odlučiti kako nastaviti ili okončati sezonu.

– Čak i ako ne bude utakmica šest tjedana, možemo nastaviti sezonu, izjavio je Silver.

– Doigravanje se može igrati u srpnju, čak i krajem srpnja, dodao je na raspravi organiziranoj na televizijskoj postaji ESPN na kojoj su osim njega sudjelovali i Shaquille ONeal i sportski komentator Kenny Smith.

– Okvir od 30 dana je samo da ljudi imaju nekakve smjernice. To se doslovno mijenja iz sata u sat, koliko znamo, napomenuo je.

NBA je jučer odlučila prekinuti sezonu nakon što je košarkaš Utah Jazza, u kojem igra i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, Rudy Gobert bio pozitivan na koronavirus. Kasnije se doznalo da je njegov suigrač Donovan Mitchell također zaražen. Uslijedile su vijesti o suspenziji sezona u NHL-u i MLS-u./H/HMS/

Najnovije