Navijačima opet prijete zabranom odlaska na gostovanja

Neophodno je spriječiti nove incidente na premijerligaškim terenima, rekao je Jasmin Baković, generalni tajnik Nogometnog saveza BiH osvrnivši se na nove navijačke nerede koji su se dogodili na utakmici Velež-Sarajevo.

Do fizičkog obračuna pripadnika Specijalne jedinice MUP-a i navijača Sarajeva došlo je u 20. minuti. Navijači gostujućeg tima koji su sa zakašnjenjem došli na utakmicu u jednom trenutku su počeli tvrdim predmetima gađati policiju, koja je upotrebom suzavca smirila situaciju.

U incidentu su ozlijeđena najmanje tri navijača Sarajeva, od kojih je jedan zadobio ozljede glave, a dvojica ruke. S lakšim ozljedama prošao je i jedan od zaštitara.

Jedan od načina za izbjegavanje huliganskih ispada je nepopularna, ali učinkovita mjera zabrane odlaska gostujućih navijača na stadione, o čemu će u narednim danima razmatrati i nadležni organi bh. kuće nogometa.

“Svakako da nas zabrinjavaju učestali neredi na premijerligaškim utakmicama. Zato će nadležni organi NS BiH, prije svega Komitet za natjecanje i Komitet za stadione i sigurnost, tijekom ovog tjedna razmotriti aktualnu situaciju i u vezi s tim očekujemo konkretne zaključke i prijedloge. Vidjeti ćemo kakvi će koraci biti poduzeti, ali je u svakom slučaju neophodno onemogućiti nove incidente”, istakao je Baković.

Nakon svega teško je ne zaključiti da se za sve probleme u domaćem nogometu krivica svaljuje na navijače. Umjesto da se hitnim koracima krene sa smanjivanjem Premijer lige BiH čelni ljudi bh. nogometa se bave navijačima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije