NAVIJAČI ČELIKA SE OKUPILI ISPRED BILINOG POLJA: Obratili im se samo Božičić i Huskić

Trener Čelika Slaviša Božičić i generalni tajnik kluba Ismar Huskić obratili su se nakon povratka delegacije zeničkog kluba iz Sarajeva gdje su zbog neizmirenih obaveza prema bivšim igračima službenim rezultatom 3:0 izgubili meč 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Trener Božičić je rekao da igrači sve do zagrijavanja nisu znali da će se ovo dogoditi te da je odluka o odgađanju utakmice bila šok za sve igrače, prenose Sportske.ba

“Do zagrijavanja nismo znali da će se to dogoditi i moram reći da je ovo šok za sve nas. Sve što se dogodilo, nemam pravo komentirati. Struktura ljudi u klubu će dati svoje viđenje, nikog ne mogu optužiti za ovo jer oni koji tuže traže svoja prava. Više će vam reći članovi Uprave kluba. Tajnik kluba Ismar je bio s nama, dečko se trudio da učini sve da se utakmica odigra, ali Savez je bio jasan. Moramo naučiti da svoje obaveze moramo izvršavati”, rekao je trener Božičić po povratku u Zenicu.

Nakon toga, ispred kluba se obratio generalni tajnik Ismar Huskić koji je dao svoje viđenje situacije.

“Dobro znate koliko radim i sve sam savjesno uradio. Razočaran i sa suzama u očima sam išao gore i obećanjima da će se to riješiti. Molio sam ljude, njih pet koji su tražili svoj novac, dao sam ranije papire upravi da to rješava, čekao sam… Jutros od 8 sati sam bio jedini na stadionu, molio ljude da izađu svima nama u susret i odgode samo jedan dan plaćanje pa da možemo pričati o ovome sutra i tome ko je kriv. Zvao sam predstavnike uprave koji nisu htjeli izaći u javnost, ali ja ne osjećam krivicu u ovome. Mjesecima, danima, satima pričam, upozoravam, ali ja nisam moćan da uradim bilo što. Mi nemamo direktora, tehničkog tajnika, čovjeka za marketing, sportskog direktora i jedini sam ovdje da sve održim. Jedini sam imenom i prezimenom ovdje”, rekao je Ismar Huskić koji se jedini obratio ispred čitavog kluba.

Zeničani su imali rok danas do 15.30 da izvrše vlastite obaveze, ali nisu to učinili.

NK Čeliku je ostavljena mogućnost da danas do susreta sa Željezničarom isplate obaveze sljedećim igračima i treneru:

Nogometašu Aleksandru Majdancu klub je dužan – 6.800 KM

Bivšem nogometašu Tariku Adiloviću – 25.000 KM

Bivšem nogometašu Tinu Karamatiću – 10.000 KM

Treneru Asimu Hrnjiću – 4.322 KM.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AFERA "RESPIRATORI"

Uhićeni Fahrudin Solak i Fikret Hodžić

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) večeras je počelo ispitivanje osumnjičenih u aferi "Respiratori" i to Fahrudina Solaka, direktora FUCZ-a, Fikreta Hodžića,...