RUSKI OPORBENI LIDER

Navalni otpušten iz berlinske bolnice, ismijao Putina na Instagramu

Vodeći kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina Aleksej Navalni otpušten je iz berlinske bolnice Charite.

Kako javlja BBC, iz berlinske bolnice poručili su kako se njegovo zdravstveno stanje dovoljno popravilo pa su stoga gotovi s pružanjem medicinske skrbi zbog akutnog stanja u kojem je došao u Berlin. Navalni je poručio da su mu u Berlinu “dali šansu za puni oporavak”.

Liječnici vjeruju da je moguć potpun oporavak, ali…

Berlinska bolnica objavila je kako je 44-godišnji Navalni u bolnici proveo 32 dana, od čega 24 dana na intenzivnoj njezi.

“Doktori koji su ga liječili vjeruju da je moguć potpun oporavak. No još je prerano za procjenu dugoročnih učinaka teškog trovanja”, navodi se u priopćenju bolnice.

Navalni je, podsjetimo, u Rusiji otrovan nervnim agensom novičok, koji svoje porijeklo vuče iz sovjetske ere.

Putinov kritičar je nedavno na Instagramu objavio fotografiju koja prikazuje kako stoji bez pomoći liječnika, a potom je na Instagramu objavio još jednu svoju fotografiju, a u priloženom statusu je ismijao nedavnu tezu Vladimira Putina prema kojoj je možda sam popio otrov.

BBC navodi kako je francuski list Le Monde izvijestio da je Putin 14. rujna u telefonskom razgovoru s francuskim predsjednikom Macronom s prezirom govorio o Navalnom, kojeg smatra “običnim provokatorom s interneta koji je i ranije simulirao bolesti”.

Navalni ismijao Putinovu teoriju

“Vladimir Putin rekao je svom francuskom kolegi: ‘Navalni je mogao sam progutati otrov.’ Dobra verzija, mislim da zaslužuje podrobniju analizu. Skuhao sam novičok u kuhinji. Popio sam gutljaj iz bočice u avionu. Pao sam u komu. Prije toga sam se dogovorio sa svojom suprugom, prijateljima i kolegama da ne smiju dozvoliti da me se, ako ministarstvo zdravstva bude inzistiralo, prebaci u Njemačku na liječenje. Umrijeti u bolnici u Omsku i završiti u mrtvačnici, gdje bi kao uzrok moje smrti pisalo da sam “dovoljno živio” – to je bio konačni cilj mog briljantnog plana. Ali Putin me nadigrao. Njega se jednostavno ne može prevariti. I zbog toga sam, kao neka budala, ležao u komi 18 dana, ali nisam postigao svoj cilj. Moja provokacija nije uspjela”, ironično je napisao Navalni na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», – вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Objavu dijeli Алексей Навальный (@navalny)

Nijemci potvrdili: Otrovan je novičokom

Podsjetimo, vodeći politički protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina srušio se u kolovozu u Sibiru i nakon nekoliko dana u ruskoj bolnici, koja je nijekala navode da je otrovan, prevezen je zrakoplovom u Berlin.

Njemačke vlasti objavile su da su testovi laboratorija iz tri zemlje potvrdili da je otrovan nervnim agensom novičokom, zbog čega su zapadne vlade zatražile objašnjenje od Rusije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije