Hrvatski Medijski Servis

NATO BOSNI I HERCEGOVINI ODOBRAVA MAP U srijedu odluka ministara vanjih poslova

N1

NATO će odobriti Godišnji nacionalni program za Bosnu i Hercegovinu što praktično znači aktivaciju MAP-a za Bosnu i Hercegovinu.

Govoreći na press-konferenciji kojom je najavio sastanak ministara vanjskih poslova članica NATO-a, glavni tajnik Jens Stoltenberg je kazao kako će taj prijedlog biti stavljen pred ministre na sastanku u srijedu.

“Razgovarat ćemo o daljnjem razvoju veza sa Bosnom i Hercegovinom i očekujem da će ministri potvrditi spremnost NATO-a da prihvate prvi bosanski Nacionalni godišnji program. Ovo je veoma važan alat koji može pomoći zemlji da nastavi rad na važnim političkim, ekonomskim i obrambenim reformama. Sada je na Bosni i Hercegovini da prihvate ovu šansu koju im dajemo”, kazao je Stoltenberg, kako ga citira N1 televizija.

Stoltenberg je na pitanje novinara kazao kako je sada sve na vlastima Bosne i Hercegovine, ali i da očekuje da će ministri dati zeleno svjetlo za ovakav prijedlog.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš kaže kako su ovo dobre vijesti za BiH te se nada da će odluka biti potvrđena u srijedu na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte