Sve vijesti

OPĆINSKO VIJEĆE LJUBUŠKOG

Nastavljene aktivnosti s uređenjem prostora Duhanske stanice; studentima po 500 KM potpore

Svi redoviti studenti državnih sveučilišta i ove godine od Grada Ljubuškog će dobiti po 500 KM jednokratne financijske potpore, odlučeno je danas na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima viših godina Grada Ljubuškog za akademsku 2023./24. godini jednoglasno je usvojen, a odlukom je propisana visina, uvjeti i postupak dodjele jednokratnih financijskih potpora redovitim studentima državnih sveučilišta koji nisu ponavljali ni jednu godinu studija.

Sredstva za potpore osigurana su u gradskom proračunu te će uskoro biti raspisan javni poziv. Ovime je nastavljena praksa ulaganje u mlade i obrazovanje za što u posljednjih nekoliko godina Grad Ljubuški izdvaja značajna financijska sredstva, objavio je Grad Ljubuški.

”Na prošloj sjednici imali smo odluku za potpore brucošima, sad nastavljamo s potporama studentima viših godina. U Proračunu za 2023. godinu preko 300.000 maraka predvidjeli za potpore studentima, a preko 70.000 KM smo isplatili našim maturantima. S ovim što pomažemo naše studente na doktorskim studijima taj iznos prelazi 400.000 KM. Nadam se da ćemo u idućim godinama moći izdvojiti još više sredstava za pomoć našim studentima”, rekao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Na dnevnom redu našlo se ukupno 12 točaka, a sve one o kojima su vijećnici glasovali su usvojene jednoglasno.

Tako je, među ostalim, usvojen i Prijedlog Rješenja o osnivanju Savjeta Regulacijskog plana ”Duhanska stanica Ljubuški”, kojim je učinjen još jedan korak prema prenamjeni i uređenju zapuštenog prostora Duhanske stanice u središtu grada.

O aktivnostima u vezi uređenja prostora Duhanske stanice gradskim vijećnicima se obratio gradonačelnik Markotić podsjetivši ih kako su potpisali ugovor sa Županijom Zapadnohercegovačkom i kako su već ispatili novčana sredstva.

”Ranije smo pokrenuli proceduru izrade Regulacijskog plana, odnosno prijedloga uređenja i namjene tog prostora. Sad kad smo riješili imovinsko-pravne odnose idemo dalje. U Savjet Regulacijskog plana su predloženi magistri i inženjeri iz područja arhitekture, građevine, hortikulture, prometa, prava… dakle svi oni koji mogu pomoći u izradi Regulacijskog plana – kazao je gradonačelnik Markotić istaknuvši kako će biti organizirane javne rasprave za građane, a već idući tjedan u suradnji s JP ”Parkovi” d.o.o. započinju aktivnosti čišćenja tog prostora./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VOZAČI OPREZ!

Moguća poledica na cestama u gorju, prilazima tunelima i preko mostova

U Bosni i Hercegovini prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis. Zbog niskih temperatura iz Automoto saveza u BiH upozoravaju...