Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću 3. travnja

U Sudu Bosne i Hercegovine 3. travnja bit će nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću. Prema rasporedu objavljenom na službenoj stranici Suda BiH ročište optuženima zakazano je za 13 sati.

Glavni pretres protiv Dodika je, nakon višekratnog prolongiranja, otvoren 5. veljače, a protiv Lukića 13. veljače, budući da je na ročištu 17. siječanja postupak protiv njih privremeno razdvojen, nakon što Lukić iz zdravstvenih razloga nije pristupio suđenju.

U međuvremenu, Lukićeva obrana je zatražila spajanje postupka, a obrana Dodika uputila je prijedlog za izuzeće sutkinje Suda BiH Sene Uzunović, koja u ovom slučaju angažirana umjesto ranijeg sudca Mirsada Strike koji uskoro ide u mirovinu.

Inače, otvaranje glavnog pretresa protiv Dodika i Lukića trebalo je uslijediti u prosincu prošle godine, ali je višekratno prolongirano iz procesnih razloga, odnosno zbog opetovanih zahtjeva obrane, koja je insistirala na izmještanju suđenja iz Sarajeva u Banja Luku, potom na izuzeću sudaca i tužitelja, a što je Sud u konačnici odbio kao neosnovane ili nedopuštene.

Dodik i Lukić se terete za neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH./Fena/HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img