MOSTAR

Nasmijite se i opustite uz komediju „Šta ćemo sad“ u petak u NPM-u

Posljednji petak u mjesecu travnju, 30.04., rezerviran je za zanimljivu komediju “Šta ćemo sad?” autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, koja će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a sa početkom u 18 sati.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom kazalištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni…?

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog kazališta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa
vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi pozorište danas, ali i društvo u cjelini.

Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

Komedija “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

ULAZNICE
Ulaznice po cijeni od 10 KM, odnosno sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM, u prodaji su na blagajni NPM-a u četvrtak, 29.04., od 9 do 14 sati, te u petak, 30.04., od 9 – 14 i od 16 do 18 sati.

Rezervacije na broj: 036/550-470, e- mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox na
Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KRVAVI OBRAČUN U RIO DE JANEIRU

UZNEMIRUJUĆE Ubijeno najmanje 25 ljudi, među njima i policajac

Prema informacijama lokalnih medija u krvavom obračunu u Riju de Janeiru ubijeno je najmanje 25 ljudi, među kojima je i policajac. Do obračuna je došlo...