NAŠA STRANKA: Prvo otvaranje pregovora s EU, pa tek onda razgovori o Izbornom zakonu

Do odluke o otvaranju pristupnih pregovora s Europskom unijom u ožujku, Naša stranka zahtijeva od koalicijskih partnera na državnoj razini prvenstveno usvajanje europskih zakona, počevši sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

To je zaključak koji je jednoglasno usvojen na sjednici Predsjedništva te stranke održane u Sarajevu, na kojoj su razmatrane političke aktualnosti, uz poruku da je potrebno prvo otvaranje pregovora s EU, pa tek onda razgovori o Izbornom zakonu.

– Kako bismo razmatrali bilo koji od prijedloga ili zahtjeva stranaka koje čine državnu koaliciju, prije svega po hitnom postupku moramo usvojiti Zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji u potpunosti ispunjava EU kriterije. Ne smijemo si priuštiti gubljenje vremena, fokus mora biti na usvajanju europskih zakona – poručuju iz Naše stranke.

U ovim krucijalnim trenucima za BiH, kako ističu, žele učiniti sve kako bi u ožujku otvorili pregovore s EU, i ponuditi europsku perspektivu svim građanima BiH.

-Podsjećamo naše kolege da i velika većina njihovih birača insistira na EU putu BiH. Vrijeme je da taj put trasiramo, priopćeno je iz Naše stranke./HMS/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img