Hrvatski Medijski Servis

NAŠA STRANKA: Komšić je nacionalistički propagator koji budi strah u glasačima

Srbijanski "liberal" Čeda Jovanović podržavajući Komšića podržao majorizaciju Hrvata u BiH

Nakon što je lider srbijanske LDS stranke Čedomir Jovanović, svojim prisustvom na konvenciji DF-a i GS-a dao otvorenu podršku kandidaturi Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana člana Predsjedništva BiH, Naša stranka se dopisom požalila Savezu liberala i demokrata za Europu (ALDE) i Mreži liberalnih stranaka jugoistočne Europe (LIBSEEN), prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Naveli su da pismo pišu kao prosvjed zbog “činjenice da je u vrijeme dok je g. Falatar ( kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH) bio u Bruxellesu na sastancima sa našim prijateljima iz ALDE-a, predsjednik LDP-a Srbije, članice ALDE-a,Čedomir Jovanović bio počasni gost na predizbornoj konvenciji Demokratske Fronte (DF) u Sarajevu, podržavajući njihovog predsjedničkog kandidata Željka Komšića”, saznaju Vijesti.ba.

U pismu ističu da Demokratska fronta nije liberalna stranka te naglašavaju da je Komšić nacionalista.

“Demokratska fronta nije liberalna stranka i kampanja gospodina Komšića sadrži aluzije nacionalističke propagande koja budi strah u glasačima”, navodi se.

Također u prosvjednom pismu Naša stranka, istovremeno se žali što nije dobila podršku od europskih liberala ali i traži od istih ne ometaju višestranačke odnose na Zapadnom Balkanu.

“Do sada se nismo sreli ni s čim odim s podrškom naših partnera iz ALDE-a i ne tražimo od vas da ometate višestranačke odnose na Zapadnom Balkanu. Kako god, samo želimo da formalno izrazimo naše nezadovoljstvo nedostatkom podrške s kojom smo suočeni od naših kolega liberala iz Srbije kao jedina efikasna aktivna liberalna stranka u BiH”, stoji u pismu Naše stranke./HMS/

About the Author
  1. SalkoReply

    Cestitam Cedomiru Jovanovicu koji je ovim gestom pokazao koja je stranka Liberalna a koja nacionalisticka!Dovoljno je svima jasno ko je Kojovic koji je na bilbordu u Zenici na platnu velikog formata stavio sliku Drage Djordjica koji se tek sad pojavio i to na kandidacionoj listi te”Nase stranke”!Poznato je da je Drago Djordjic do 1992 god.radio u Zenici,da je tad pobjegao i pridruzio se agresorskoj armadi,da je u zabludi misleci da ga niko u Zenici nece prepoznati racunajuci na vrijeme koje je proteklo.Sam naziv”Nasa stranka”je upitan odnosno cija je to stranka,nasa nas bosanaca nije,a sa Dragom Djordjicem moze biti samo anti Bosanska!!

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte