NASA odgodila misiju SpaceX Crew-1

Misija SpaceX Crew-1 odgođena je za mjesec studeni, službeno su potvrdili iz američke svemirske agencije NASA.

Lansiranje bi trebalo biti obavljeno početkom ili sredinom studenog, a cilj je da tri NASA-ina astronauta i jedan japanski astronaut iz svemirske agencije JAXA otputuju na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS).

Misija je prvotno planirana za 31. listopad, ali je odgođena kako bi se uspješno riješili problemi s generatorima motora na raketi Falcon 9., piše Geek.hr.

Međutim, kad sve bude spremno za lansiranje, američki astronauti Michael Hopkins, Victor Glover i Shannon Walker te japanski astronaut Soichi Noguchi, bit će putnici na ISS u prvoj SpaceX-ovoj operativnoj misiji s posadom. Astronauti će provesti šest mjeseci na Međunarodnoj svemirskoj stanici, piše Space.

Prema dogovoru između tvrtke SpaceX i NASA-e, Crew-1 je jedna od šest planiranih misija. Riječ je o Commercial Crew Programu koji uvodi tvrtke iz privatnog sektora u američki svemirski program./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODLUČIO KRIZNI STOŽER MINISTARSTVA ZDRAVSTVA FBiH

Maske obavezne i na otvorenome, bolnice u novom režimu, pogledajte i ostale zapovjedi i preporuke

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva održao je žurnu sjednicu na kojoj sagledana epidemiološka situacija COVID-19 u Federaciji BiH i donio novu Zapovijed i Preporuke...