Narodna skupština RS u ponedjeljak o “neustavnoj transformaciji daytonske strukture BiH”

Posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o “prenesenim nadležnostima s entiteta na razinu BiH”, bit će održana u ponedjeljak, 11. studenog, u Banjoj Luci.

Sazivanje posebne sjednice, u skladu s člankom 171. Poslovnika, svojim potpisima zatražila je jedna trećina narodnih zastupnika.

Na dnevnom redu je samo jedna točka: “Informacija o neustavnoj transformaciji daytonske strukture BiH i utjecaj na položaj i prava RS“.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Igor Žunić rekao je novinarima, nakon sjednice skupštinskog Kolegija, da informacija o toj temi daje pregled kontinuiteta oduzimanja nadležnosti RS-a.

– Nadam se da će zastupnici prepoznati da je to planiran proces – ustvrdio je Žunić.

Kaže da će se pomenuti i deklaracija SDA, ali ne kao sam dokument, već nastojanja u kojima se zagovara “uništavanje daytonske strukture”.

SNSD će, kako je najavio, predložiti i određene zaključke, koji će biti proizvod skupštinske rasprave.

Podnijeli su i zahtjev da se zastupnicima obrati i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i predsjednici parlamentarnih stranaka./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

POST I NEMRS

Pepelnica ili Čista srijeda: Znate li što se radi danas?

Danas je Pepelnica ili Čista srijeda, dan kojim započinje korizma kao poseban oblik pokorničke priprave za proslavu Kristova vazmenoga otajstva. Korizma, ne računajući nedjelje,...