Hrvatski Medijski Servis

Narodna kola, nošnja i pjesme Hrvata Busovače u srcu Hrvatske

Kako se približava ljeto tako i članovi folklornog sastava Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Busovače počinju s prvim nastupima u ovoj plesnoj sezoni. Naime, u srijedu 30.5.2018. godine su  članovi FS HKD Napredak Busovača nastupili u gradu Karlovcu na manifestaciji Domovini iz srca Hrvatske.

Tom prigodom su, kroz dvije izvedbe, predstavili bogatu folklornu baštinu Hrvata Busovače, prije svega kroz ples, ali i kroz narodnu nošnju i pjesmu. Pored busovačkih folkloraša na manifestaciji su se predstavila još 3 KUD-a, a vrhunac večeri bio je koncert Tomislava Bralića i klape Intrade. Narednog dana su imali prigodu upoznati se s bogatom poviješću grada Karlovca te sa mnogobojnim znamenitostima ovoga grada.

Busovke i Busovljaci su ostavili izuzetno dobar dojam, te je publika gromoglasnim pljeskom nagradila obje izvedbe. Zaista je bilo fascinantno na sceni vidjeti gotovo 40 izvođača koji su pokazali kolika je ljubav članova FS HKD Napredak Busovača prema svojoj tradiciji i svom kulturnom naslijeđu, ali i koliko mladi ljudi mogu postići kada su motivirani i kada rade iz ljubavi. Uživajte uz malu foto galeriju. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte