Napretkov tjedan kulture nastavlja se izložbom fotografija pod nazivom „Nebo“ autorice Darie Delić

Napretkov tjedan kulture 2024. nastavlja se u srijedu 20. ožujka 2024. s početkom u 19 sati otvaranjem jedinstvene izložbe fotografija u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače autorice Darie Delić pod nazivom „Nebo“.

Izložba se priređuje u povodu Svjetskog dana osoba s Down sindromom u suradnji s Udrugom s Down sindrom Mostar.

Daria Delić je djevojka sa sindromom Down, rođena 6. 4. 1996 godine u Mostaru. Uspješno je završila redovnu osnovnu školu i srednju Turističko-ugostiteljsku školu. Daria je jedna od par stalno uposlenih osoba sa sindromom Down u BiH. Članica je udruge za Down sindrom Mostar i koalicije udruga „Zajedno smo jači HNŽ“. Sudionica je niza edukativno inkluzivnih radionica i kampanja o promicanju prava osoba sa invaliditetom širom BiH. Sudionica je kiparskih i likovnih radionica pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića. Poznati njihovi radovi su ilustracija slikovnice „KRESIVO“ i „ Jaslice za Grad Mostar“.

Daria voli fotografirati, plesati, glazbu i sviranje gitare te sport i druženje. Njena fotografija „Zraka sunca“ natjecala je na izboru za najbolju fotografiju natječaja „Sunčana strana Federacije BiH“. Osvajačica je medalja i priznanja u stolnom tenisu, kuglanju i trčanju na natjecanju za osobe sa invaliditetom. Članica je plesnog studija „Koroleva“ i osvajačica zlatne medalje na međunarodnom natjecanju Mediteran Open dance 2022. održanom u Mostaru.

Manifestaciju Napretkov tjedan kulture, koja je proglašena od posebnog značaja za HKD Napredak, podržali su i Središnja uprava HKD Napredak-Sarajevo, Grad Mostar, Meggle, Eronet i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img