SARAJEVO, 21. SIJEČNJA

Napretkov godišnji susret s novinarima i predstavljanje “Hrvatskog narodnog godišnjaka 2020.”

Hrvatsko kulturno društvo Napredak zahvaljuje na suradnji medijima koji su pratili Napretkov rad tijekom 2019. godine i svojim korektnim i dobronamjernim izvještavanjima približili Napretkove programe i projekte široj javnosti.

U znak zahvalnosti i poštovanja HKD Napredak upriličit će tradicionalni godišnji susret s novinarima u utorak, 21. siječnja 2020. godine u 14,00 sati u Galeriji „Gabrijel“ Kamernog teatra 55 u Sarajevu, Maršala Tita 56/II.

Kao i ranijih godina i ovom prigodom bit će predstavljen Napretkov HRVATSKI NARODNI GODIŠNJAK 2020., glasilo koje zauzima posebno mjesto u Napretkovoj izdavačkoj djelatnosti. Uz izvješća o radu Središnje uprave i Napretkovih podružnica i udruga za prošlu godinu, prilozi brojnih suradnika od prvog broja Godišnjaka davne 1907. pa do broja 67 za 2020. godinu, svjedok su kulturnih, političkih i drugih društvenih događaja u vremenu u kojem su nastali.

Predstavljači će biti predsjednik BZK Preporod prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka te glavni i odgovorni urednik Godišnjaka i član Središnje uprave HKD Napredak Franjo Bratić dok će moderatorica biti Ivana Lukić, tajnik HKD Napredak.

Jedan od izdavačkih brandova je i Napretkov kalendar, čija prva izdanja datiraju još s početka 20. stoljeća. Točnije, prvi zidni kalendar HKD Napredak je tiskao davne 1904. godine. HKD Napredak za 2020. godinu tiskao je kalendar s najljepšim utvrdama u Bosni i Hercegovini.

Poslije predstavljanja Napretkovog godišnjaka i kalendara za 2020. godinu, bit će upriličen prigodni domjenak.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FIORENTINA-MILAN 1:1

Sjajni Rebić zabio četvrtu utakmicu u nizu

U dvoboju 25. kolu Serie A Milan je kao gost odigrao 1-1 protiv Fiorentine s 1-0, a novi gol za milansku momčad je zabio...