Napredak organizira hodočašće u Rim

Povodom Izvanrednog Jubileja posvećenog godini Milosrđa koju je papa Franjo proglasio 8. 12. 2015. a koja će biti zatvorena  20. studenoga 2016. HKD Napredak organizira hodočašće u Rim od 14. do 18. siječnja 2016. godine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na poziv Napretkovih prijatelja iz Italije Movimento Cristiano lavoratori (MCL – Pokret kršćanskih radnika), Napretkovci će imati privilegiju sudjelovati na posebnoj audijenciji kod Pape Franje u subotu 16. siječnja 2016. u 11 sati.

MCL i HKD Napredak surađuju već godinama organizirajući razne konferencije u zemljama jugoistočne Evrope. Poršle godine su organizirali konferencije u Podgorici, Beogradu i Zagrebu. Ove godine će organizirati konferencije o socijalnom i religioznom dijalogu u Splitu i Tirani. MCL je pomogao u izgradnji Multimedijalnog doma za dijalog i pomirenje na Trebeviću. Uz 90 Napretkovaca iz BiH, Hrvatske, Austrije i Crne gore na audijenciji će biti simbolički prisutan i katolički patrijarh Jeruzalema mons. Fouad Twal. Napredak će Svetom Ocu uz ostalo predati sliku posljednje bosanske kraljice Katarine, koja je pobjegla ispred Turaka i predala je na čuvanje Bosnu papi. Kraljica Katarina je pokopana u Rimu u crkvi Ara coeli i Napretkovci će obići grob službenice Božje kraljice Katarine. Sliku je uradio poznati bh slikar Anto Mamuša iz Novog Travnika.

U sklopu ovog hodačašća idu u Rim i svećenici vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije: mons. Franjo Topić, mons. Marko Cvitkušić, mons. Mato Janjić, don Ivan Ravlić, fra Ćiro Lovrić i fra Pavo Vujica koji slave 40 godina misništva. Svi hodočasnici će nakon Papine audijencije proći kroz Sveta vrata i onda imati  zajedno misu u bazilici sv. Petra koju će predvoditi nadbiskup Napulja kard. Crescenzio Sepe.

Hodočasnici će obići i sva najvažnija mjesta u Vječnom gradu. Sudjelovat će na papinom Angelusu u nedjelju i navečer će imati misu na hrvatskom u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.  Većina će odsjesti u hrvatskom gostinjcu Domu Croata./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEVERNA MAKEDONIJA

Počeli izvanredni parlamentarni izbori

Građani Sjeverne Makedonije počeli su u srijedu ujutro izlaziti na birališta na izvanrednim parlamentarnim izborima na kojima se glavna bitka vodi između socijaldemokrata Zorana...