Hrvatski Medijski Servis

NAKON UHIĆENJA INSPEKTORA SIPA-e Tužiteljstvu BiH se predao i drugi osumnjičeni

Foto: Zvonimir Coric/VLM/PIXSELL

U sklopu predmeta u kojem uhićen osumnjičeni inspektor SIPA-e Darko Marčetić (1974.), Tužiteljstvu BiH predao se i drugi osumnjičeni u navedenom predmetu.

Osumnjičeni Adnan Aličić (rođen 1979. godine u Ključu), bit će predan postupajućem tužitelju, te će nakon ispitivanja osumnjičenog biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu, piše N1.

Osumnjičeni u predmetu na kojem rade Tužiteljstvo BiH i SIPA pod istragom su zbog kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti.

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu, proveli su akciju uhićenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zlouporabu položaja i koruptivne aktivnosti. U akciji je uhićen Darko Marčetić, zaposlen kao inspektor SIPA u Banja Luci.

On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih lijekova i određene količine opojne droge marihuana, zlouporabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zlouporabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte