HNK MOSTAR

Nakon što je potukla sve rekorde gledanosti, predstava Kredit i na Mostarskom proljeću

Program Mostarskoga proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar ide dalje. U četvrtak, 12. svibnja na Maloj sceni HNK Mostar u 20 sati bit će odigrana predstava Kredit u izvedbi HNK Zadar.

Autor je popularni katalonski dramatičar, scenarist i prevoditelj Jordi Galceran, u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “Kralj blagajne”. Režiju potpisuje Nenni Delmestre. Za scenografiju i kostimografiju zadužena je Lina Vengoechea, a za oblikovanje svjetla Branimir Bokan. U Kreditu glume Davor Jureško kao Antonio, Alen Liverić u ulozi menadžera te Ivan Ivić – pijanist.

Tekst je prvi put postavljen 2013. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinuirano 440 puta do 2018. godine, obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na osam jezika i postavljen u deset država.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se rezervirati na broj telefona 036 446 024 od 9 do 16 sati i
preuzeti/kupiti u HNK Mostar (Mala scena) pola sata prije početka predstave.

O predstavi:

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja.

Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje, klijent počinje prijetiti menadžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Tekst je prvi put postavljen 2013. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018., obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na osam jezika i postavljen u deset država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije.

Tekst Kredit u Španjolskoj je dobio prestižnu Nagradu Ceres.

Redateljica Nenni Delmestre, nakon velikih uspjeha s Galceranovim tekstovima Gronholm metoda i Burundanga, koje je postavila u Sloveniji i Italiji, po treći put prihvaća se postavljanja ovog omiljenog pisca s glumcima zadarskog HNK Davorom Jureškom i Alenom Liverićem./HMS/

Najnovije

MOSTAR

Otvaranje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije u četvrtak

Svečano otvorenje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije održat će se u četvrtak, 1. lipnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Posebnost ovoga...