NAKON SJEDNICE KOLEGIJA ZD PSBiH: Zvizdić ponovno optužio SNSD za blokadu rada Parlamenta BiH

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić je nakon sjednice Kolegija tog doma izjavio novinarima da ne postoji neka nova činjenica koja bi značila da će uskoro biti održana redovna sjednica Zastupničkog doma PSBiH.

– Stavovi su još uvijek identični stavovima kojima svjedočimo skoro deset mjeseci. Smatram da ne postoji ni jedan opravdan razlog da se ne održavaju redovne sjednice Zastupničkog doma PSBiH, s obzirom na činjenicu da imamo izabrane zastupnike i rukovodstvo – kazao je Zvizdić.

Ali na žalost, dodao je on, Zastupnički dom nije do kraja konstituiran zato što jedna politička stranka nije dostavila prijedloge imena, odnosno članova za parlamentarne komisije koje su obavezan, neizostavan dio u procesu razmatranja i usvajanja zakona i drugih akata u Zastupničkom domu državnog parlamenta.

– Određene ideje od ljudi koji pokušavaju manipulirati tako da se može odmah zakazati sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH nisu do kraja istinite. Može se zakazati sjednica, ali za materijale koji ne zahtijevaju rad komisija, a takvih je vrlo malo, riječ je o nekoliko izvješća. Mi govorimo o bitnim materijalima, važnim za život građana BiH, važnim za čitavu BiH, a to su proračun i zakoni te u ovom trenutku već 42 financijska sporazuma – naveo je predsjedatelj Zastupničkog doma.

Istaknuo je da oni zahtijevaju obaveznu komisijsku fazu prije nego dođu na razmatranje u Zastupnički dom.

Pozvao je predstavnike SNSD-a da dostave imena članova komisija Zastupničkog doma PSBiH, a poslije i članova zajedničkih komisija koje će biti formirane s Domom naroda, “kako bi bila aktivirana sredstva koja u ovom trenutku iznose oko milijardu i sto milijuna eura, dominantno namijenjena za prometnu infrastrukturu na teritoriji čitave BiH i za komunalnu infrastrukturu u brojnim gradovima i općinama BiH, kao i za projekte zapošljavanja, što bi značajno doprinijelo jačanju ekonomske osnove za razvoj BiH i otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje životnog standarda”.

– Ovo je apel onima koji iz čisto partikularnih, političkih i osobnih interesa blokiraju, antiustavno i antizakonaki, rad najvišeg zakonodavnog tijela na razini BiH – naglasio je Zvizdić.

Ponovio je da nije došlo do nekog značajnijeg približavanja stavova, a koje bi probudilo optimizam ili nagovijestilo da će blokada biti završena u neko skorije vrijeme./HMS/

Najnovije