Otkazan susret članova Predsjedništva BiH sa švedskom princezom i princom

Otkazan je za večeras najavljeni susret članova Predsjedništva BiH sa švedskom princezom Viktorijom i princom Danijelom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

O novom terminu sastanka mediji će biti blagovremeno obaviješteni, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi razlog otkazivanja ovog susreta.

Večerašnji susret bio je zakazan za 19.00 sati.

Otkazivanje susreta članova Predsjedništva BiH sa švedskom princezom Viktorijom i princom Danijelom uslijedilo je nakon prosvjeda članova Udruženje žrtava i svjedoka genocida i građani Sarajeva ispred veleposlanstva Švedske u BiH zbog odluke Komiteta Kraljevske švedske akademije znanosti da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu.

Okupljenima se obratila i predsjednica Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić koja je najavila da će večeras uručiti pismo princezi Victoriji prestolonasljednici i princu Danielu od Švedske s ciljem, kako su naveli, da ih se upozna s razlozima protivljenja nagradi.

“Mi smo danas se okupili simboličo da uručimo pismo kralju i kraljici, da ih opomenem na ono s čime se ne slažemo, a to je dodjela nagrade Handkeu. Nagradu koju je Akademija dala ovom čovjeku mogli su dati i Karadžiću, Mladiću i Miloševiću”, poručila je Subašić.

Švedska princeza zbog tehničkih problema aviona nije stigla u Sarajevo

Zrakoplov sa švedskom princezom i prestolonasljednicom Viktorijom i njenim suprugom princom Danielom od Švedske zbog tehničkih problema nije poletio za Sarajevo, saznaje Klix.

Poznati dvojac je zajedno sa potpredsjednicom Vlade i ministricom za okoliš i klimu Isabelom Lovin trebao boraviti u Bosni i Hercegovini od 5. do 7. studenog, a već za večeras bio je najavljen prvi susret i to sa članovima Predsjedništva BiH.

Iz švedskog veleposlanstva su poručili kako se nadaju da će zrakoplov biti u Sarajevu tijekom noći te će naknadno objaviti detalje rasporeda posjete.

Ova posjeta predstavlja jednu od dvije posjete koje princeza prestolonasljednica i princ obavljaju svake godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije