NAKON PREDSJEDNIČKE KANDIDATURE HDZ-ovi gradonačelnici Škori otkazuju koncerte

Kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro u nedjelju je, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, održao koncert u Trilju.

“Hvala HVIDRA-i i mom prijatelju, gradonačelniku Ivanu Šipiću”, rekao je Škoro na početku nastupa koji je privukao pet tisuća ljudi.

Šipić je HDZ-ovac i saborski zastupnik, ali nije otkazao koncert Škori, protukandidatu Kolindi Grabar-Kitarović. No, pojedini HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici općina postupili su drukčije nakon što je Škoro krajem lipnja objavio svoju kandidaturu, piše riječki Novi list.

U njegovom menadžmentu doznaju da je Škoro ostao bez koncertnog angažmana u gradovima Imotskom i Našicama te u općinama Rugvica i Gradina. Niti u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije bilo da je Škorina predsjednička kandidatura razlog otkaza.

Iz Turističke zajednice Našica je, primjerice, ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno da ‘nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju’, a iz uprava nekih od spomenutih mjesta nisu dobili nikakvo obrazloženje.

“Škoro na aktualnoj turneji posvećenoj 30. godišnjici pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’ ne emitira s pozornice nikakve političke poruke. Zna pozdraviti organizatore, kao što je to bilo i u Trilju, ali to je sve. Na njegovim koncertima nema politike, to se strogo pazi. Škoro ne želi koncerte, uglavnom dogovorene prije nego što se kandidirao za predsjednika Republike, koristiti u predizborne svrhe”, ističu u menadžmentu popularnog pjevača.

Posebno im je, inače, žao što je otpao nastup u Imotskom, odakle Škoro vuče podrijetlo. Prošle je godine on imao u Imotskom koncert u sklopu dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića. Nastupio je besplatno, a još je i iz vlastitog džepa platio razglas.

Ove je godine koncert u Imotskom trebao biti 2. kolovoza, na Dan grada, dogovoreno je da također bude besplatan, ali mu je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naglo otkazao. Škoru je zamijenio band Vatra.

“Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima”, ističu u Škorinom menadžmentu.

Ali, stanovnici Imotske krajine ipak će ga čuti ovog ljeta. Mladen Todorić iz Udruge specijalne policije RH pozvao ga je u Zmijavce i Škoro će tamo zapjevati 12. kolovoza. Todorić je jučer pojasnio svoju reakciju.

“Mene ne zanima tko za koga glasuje, svatko neka slobodno bira. Mi smo na ovaj način isključivo stali u obranu hrvatskog pjevača, isto bismo reagirali da su u pitanju bili Thompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač domoljubnih pjesama, koji se ničim nije ogriješio o hrvatsku državu. U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert. To se ne smije događati.

Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv da ti što sam ih nabrojio pjevaju po Hrvatskoj. Neka pjevaju i neka ih dođe slušati svatko tko voli takvu vrstu glazbe. Ali, tražim da se jednako postupa i prema domoljubnim pjevačima, bliskim braniteljskoj populaciji. Mi smo stvorili ovu državu, obranili je i neprihvatljivo mi je sada da se zabranjuju koncerti i to baš u Imotskom, otkud su Škorini.

Zamislite samo da se Hladnom pivu brane koncerti u Gajnicama ili Đorđu Balaševiću u Novom Sadu”, rekao je za Novi list Todorić.

Škorin nastup u Zmijavcima, kaže, neće ih ništa koštati. Reakciju imotskog gradonačelnika Budalića nisu uspjeli dobiti, jer se nije javljao na mobitel.

Što se Šipića tiče, on naglašava da ni trenutka nije bio u dvojbi hoće li Škori, unatoč predsjedničkoj kandidaturi, dopustiti nastup u Trilju.

“Organizator koncerta bila je HVIDRA. Naravno da se ta udruga, kao uostalom sve drugo, financira iz gradskog proračuna, ali HVIDRA ima svoj program i u okviru njega još su u prosincu prijavili Škorin koncert. To su oni ugovorili s njim i tko sam ja da bih im zabranio taj koncert jer se netko za nešto kandidirao. Logično je da sam dao podršku svojoj HVIDRA-i, svojim braniteljima. Na Trilj nije pala niti jedna granata, ali je 15 naših sugrađana poginulo kao branitelji. I kako bih ja sada invalidima Domovinskog rata i obiteljima poginulih branitelja rekao da ne mogu slaviti Oluju uz koncert koji žele. Zabrane nikad nikome nisu dobro donijele”, kazao je Šipić.

Ne negira da je u prijateljskim odnosima sa Škorom, koji je i lani pjevao u Trilju.

Njegov stranački kolega, našički gradonačelnik Josip Miletić nije htio komentirati činjenicu da Škoro ovo ljeto neće pjevati u Našicama. Načelnik Gradine u Virovitičko-podravskoj županiji Marko Ajček tvrdi, pak, su se za Dan općine 20. srpnja odlučili za jeftiniju varijantu.

“Nema tu politike. Škoro je dosta tražio i prihvatili smo za nas povoljniju ponudu”, rekao je Ajček, u čijoj je Gradini umjesto Škore nastupila grupa Begini./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LAZIO-MILAN 3:0

Rebić ponovno potvrdio odličnu formu

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić bio je strijelac za Milan koji je u susretu 30. kola talijanskog prvenstva iznenađujuće kao gost svladao drugoplasirani Lazio...